Federația Maranatha a Asociațiilor de țigani, este o organizație de 20 de asociații distribuite în Comunitatea Valenciană. Obiectivele lor principale sunt formarea de romi și promovarea acestui grup etnic și a culturii sale. Experți tehnici, colegii și voluntari lucrează în serviciul de asociațiile membre și, de asemenea, cu privire la proiectele care aceste asociații sunt în curs de implementare. Aceste proiecte sunt în programe mai ample, cum ar fi eradicarea părăsesc școala timpuriu / absenteism, promovarea femeilor rome sau de prestare a serviciilor de mediere socio-muncă. Federația Maranatha este, de asemenea, responsabil de celebrare a festivaluri, colocvii interculturale, ateliere de lucru și seminarii internaționale.

Federația Maranatha este recunoscută pe plan internațional pentru a crea și conduce Web "gypsy world" (www.gypsyworld.org), care este o referință de lucru și de informare a comunității de romi, unde Laszlo Andor Viviane Reding, printre altele, au participat de a comunica cu comunitatea de romi din Europa.

Principalele activități curente pe care le facem:

Din punct de vedere educațional și cultural

- Programe de formare care ne oferă o instrumente mai bune pentru a lucra în societatea de astăzi

Din punct de vedere tehnologic

- Utilizarea noilor tehnologii ca o cale spre progres, comunicare, inserție, participarea socială și participarea în Europa. Portalul de internet "țigan World" este cel mai important instrument pe care l-am dezvoltat.

Din punct de vedere politic

- Participarea activă la proiectarea și executarea politicilor care guvernul regiunii Valencia se desfășoară pentru dezvoltarea, promovarea etno-culturale și afirmare a poporului nostru.

Puteti vedea o prezentare video a Federației Maranatha pe link-ul următor.

 http://www.gypsyworld.org

 

Login Form

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries