Proiectul Terno (profesori pentru romi noi oportunități de educatie în școală), este un proiect co-finanțat de Programul de învățare pe tot parcursul vieții al Comisiei Europene . - Activitatea principala 1: Proiecte multilaterale pentru romi), care își propune să elaboreze și să infiinteze centre speciale de sprijin, în scopul de a sprijini copii romi care frecventează scoala primara pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Obiectivul general al proiectului este de a preveni abandonul copiilor romi și să sprijine copiii romi să finalizeze scoala elementara pentru a trece la învățământul secundar. Proiectul are ca scop îmbunătățirea participării / intretinere la scoala a copiilor cu nivel scăzut de trai. Obiectivul specific cu care Obiectivul general va fi atins este, formarea profesorilor si /sau a invatatorilor care preda la invatamintul primar, pentru copii romi , în scopul de a sprijini copiii romi cu metode moderne de invatare pentru a finaliza învățământul primar.

Principalul rezultat este că proiectul Terno va dezvolta centre pentru furnizarea de educație suplimentară pentru copiii romi care urmeaza sa finalizeze învățământul primar și se pregătesc să treacă la învățământul secundar. Organizarea acestor centre ar trebui să se bazeze pe o metodologie care va cuprinde toate elementele importante care ar ajuta profesorii care preda copiilor romi sa sprijine mai bine dezvoltarea copiilor care frecventează ultimele clase de școală pentru a finaliza învățământul primar și pentru a trece la învățământul secundar.

Consorțiul proiectului este multi-actor, el are o mare experiență în domeniu și are competențe complementare. Acesta este constituit din 6 parteneri din 5 țări (Grecia, Spania, Italia, Ungaria și România). În cadrul proiectului au participat, 3 asociații de romi, un ONG condus de romi, un institut de cercetare, care este specializată în cercetarea din învățământul pentru romi și o organizație specializată în dezvoltarea de metodologii de cercetare și de gestionare a proiectelor LLP.

Tab 1 Proiectul TERNO

Tab 2 Obiective și activități generale

Tab 3 Rezultate Principale

Tab 4 Partenerii

Login Form

teacher training methodology

national research reports

Roma families get involved: transnational methodology for working with Roma families towards their children’s success in education

The aim of this project, established by Fundación Secretariado Gitano, is to reduce
early dropout rates amongst Gitanos (Spanish Roma), by working with them and
their families. Involving families in their children’s education is the key to their
educational success. It is therefore essential to raise awareness amongst Roma
families to the consequences of early school leaving for their children’s future
development and prospects.


The project sets up a transnational platform for the exchange of knowledge and
experience amongst education professionals working with Roma, with a view to
improve and refine their understanding of the practices and culture of young Roma
in education. Tools are identified or elaborated to assist professionals in facilitating
the engagement of Roma families in their children’s education. Methodological tools
will be made available in five EU languages for greater dissemination amongst
professionals involved in Roma education.


Coordinator: Fundación Secretariado Gitano | Website: http://www.gitanos.org
Tel.: +34 914220960 | E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Contact person: Ms. Belen Sánchez Rubio

Site: http://www.gitanos.org/que-hacemos/areas/cooperacion_internacional/roma_families_get_involved.html

Source: Roma and Education: Challenges and Opportunities in the European Union

© European Union, 2012

 

This project is co-funded by the European Commission. This publication reflects the views of the author only and the Commission cannot be held responsible for any use of the information contained therein.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries